Hopp til innhold

– Jeg tror ikke at jeg har sett ham bedre

ÖSTERSUND/OSLO (NRK): Tarjei Bø viser lovende takter ved sesongstart. Under søndagens mixed stafett viste skiskytteren god, gammel superform da Norge vant mixed stafett i skiskyting.

Fullt hus for Bø

VIDEO: Se Tarjei Bøs "superserie" på liggende.

– Jeg tror ikke at jeg har sett ham bedre enn dette, sier NRKs ekspert Ola Lunde om storebror Bø.

Skiskytteren gjorde ikke noen feil på standplass og skjøt to gode serier uten å bruke et eneste ekstraskudd. Spesielt den liggende skytingen var imponerende.

– Jeg var litt usikker på skytingen, men jeg har jobbet hardt og fikk det til å stemme utover uka etter Sjusjøen, sier Tarjei Bø, som ikke fikk det til å stemme på standplass under sesongåpningen.

Nå skryter NRK-ekspert Halvard Hanevold av Bøs innsats og gjennomføring søndag.

– Han skyter fantastisk. Se på det blikket. Han er som limt fast til blinken. Det er morsomt for en gammel skiskytter å se, sier han.

Stafett-suksess

Norges stafettlag under søndagens mixed stafett i Östersund bestod av Fanny Horn Birkeland, Tiril Eckhoff, Johannes Thingnes Bø og Tarjei Bø.

Kvartetten skulle forsøke å følge opp suksessen fra single mixed-stafetten, der Lars Helge Birkeland og Kaia Wøien Nicolaisen gikk inn til seier tidligere på dagen.

Det lyktes de med.

Norge gikk i mål over halvminuttet før Tyskland på stafetten. Nå forventer Hanevold at Tarjei Bø får en supersesong.

– Jeg forventer at han er blant verdens beste, men konkurransen blir selvfølgelig hard, påpeker han.

Trøbbel ved veksling

Norge og Birkeland fikk riktignok en dårlig begynnelse på stafetten da skiskytteren brakk staven like etter start. Etter 2. skyting var Norge 13,6 sekunder bak Tyskland etter at Birkeland ble nødt å bruke ekstraskudd på både liggende og stående.

– Det var greit, men jeg syntes det gikk litt trått i bakkene, sier Birkeland om sin egen innsats.

Birkeland gikk seg imidlertid opp til en 2.-plass og kunne sende Tiril Eckhoff ut på sin etappe kun 3,1 sekunder bak teten etter en litt rotete veksling (se video under).

Første veksling

– Hadde startvansker

Eckhoff gikk offensivt ut, men måtte bruke til sammen tre ekstraskudd på sin etappe. Hun kunne likevel sende Johannes Thingnes Bø ut på sin etappe noen knappe tiendedeler før Tsjekkia.

– Jeg forsøkte å være offensiv i dag, jeg hadde noen startvansker. Men jeg er fornøyd. Det lover bra for resten av uka, sier Eckhoff.

Johannes Thingnes Bø skjøt en feilfri serie på sin liggende skyting, og fikk en luke på 13,2 sekunder ut fra standplass.

På stående måtte Bø bruke alle ekstraskuddene, men han beholdt likevel ledelsen siden både Tyskland og Tsjekkia fikk problemer med skytingen.

Han kunne dermed sende storebror Tarjei avgårde med en komfortabel ledelse. Han gikk i mål 33,6 sekunder foran Tyskland. Tsjekkia tok 3. plassen, 1,11.5 bak Norge.

Tarjei Bø

Siste nytt

  • Rubiales benekter uregelmessigheter rundt Saudi-avtale

    Den tidligere spanske fotballpresidenten Luis Rubiales benekter å ha gjort noe galt i forbindelse med at den nasjonale supercupen ble lagt til Saudi-Arabia.

    Det forteller Rubiales til reportere etter å ha vitnet i et rettsmøte om saken i Madrid mandag.

    – Det jeg fastholder, og som jeg alltid vil fastholde, er at jeg er overbevist om at saken vil vise at ingen penger er blitt mottatt på noen uregelmessig måte, sier Rubiales.

    Påtalemyndigheten har innledet korrupsjonsetterforskning i saken. Rubiales er mistenkt for hvitvasking og korrupsjon i forbindelse med avtalen som ble inngått med Saudi-Arabia i 2019.

    Rubiales er også tiltalt for seksuelt overgrep etter det mye omtalte kysset etter VM-finalen i fjor sommer. (NTB)

    9wChGEe-VpU
    Foto: AP
  • Ishockey: Seks spillere ferdige i Vålerenga

    Vålerenga Ishockey opplyser at sentrale spillere som Mika Partanen, Mark Auk og Christopher Bengtsson ikke blir med laget inn i 2024/25-sesongen.

    Per dags dato er det klart at hele seks spillere på utgående kontrakt ikke forlenger med Oslo-klubben.

    Foruten Mika Partanen, Auk og Bengtsson gjelder det Markus Søberg, Alex Dostie og Joona Partanen. Mika Partanen, lagets poengkonge i grunnserien, pådro seg nylig en kneskade som må opereres, og det er ikke uaktuelt at han kan bli VIF-spiller igjen på et senere tidspunkt.

    – Per nå er han ikke Vålerenga-spiller neste sesong, men vi vil holde dialogen med Mika og se hvordan han føler seg når han er tilbake etter rehabilitering, sier sportssjef Anders Myrvold til VIFs nettsted.

  • Ny deltakerrekord i Holmenkollstafetten – verdens største løp i 2024

    Mer enn 72.000 deltakere er påmeldt til årets Holmenkollstafett lørdag 4. mai, og arrangeren markedsfører seg som verdens største løp i 2024.

    I en pressemelding fra arrangøren Tjalve IL heter det at det igjen går mot en knusende deltakerrekord.

    Det er påmeldt rundt 72.000 deltakere fordelt på 4800 lag, og det er fortsatt mulig å melde på lag. I fjorårets stafett deltok 60.000 løpere fra 4093 lag.

    Med et deltakerantall på over 70.000 er Holmenkollstafetten verdens største løpsarrangement i 2024, ifølge arrangøren.

    (©NTB)

    3hDjhqCJX5U
    Foto: NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal